Prima analiza a esecului PNL | Nicolae Robu: “SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME! E SINGURA ȘANSĂ PENTRU PNL!”

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, unul dintre cei mai importanti lideri locali ai PNL, publica pe pagina personala de facebook un material amplu prin care incearca sa faca o analiza a esecului partidului in alegerile parlamentare.

Precizand ca aceste puncate de vedere au fost prezentate si in interiorul organizatiei Robu atrage atentia asupra a 10 aspecte care au dus la rezultatul slab din decembrie.

Prima eroare a fost facuta inca din primavara 2016 odata cu desemnarea candidatiilor la consiliile judetene: „Anunțarea înaintea alegerilor locale a candidaților la funcția de președinte de consiliu județean, în condițiile în care niciunul nu avea scor peste scorul partidului -eventual una-două excepții pe țară- și, drept urmare, ei n-aveau cum să fie locomotive pentru partid; în schimb, desemnarea lor a creat, inevitabil, în filiale, tensiuni interne, frustrări firești, care s-au răsfrânt negativ asupra rezultatelor la locale, cu prelungire la parlamentare.”
 

In continuare este taxat modul in care a fost desfasurat procesul de desemnare a canddatiilor pentru Bucuresti: „Superficialitatea, amatorismul, în stabilirea candidaților la primăriile de sector și primăria generală a capitalei, care au adus prejudicii imense de imagine partidului, în ansamblul său, derută în rândul membrilor și simpatizanților PNL și tensiuni interne, mai ales în organizațiile din capitală”
 

„Anunțarea, în sine, înaintea alegerilor, a unui nume pentru funcția de Prim Ministru, în condițiile în care PNL nu avea un candidat cu scor peste scorul partidului, care să poată fi pe post de locomotivă pentru partid (și nici în afara partidului nu exista așa ceva!)” a continuat analiza acestuia.
Nici asocierea PNL cu premierul Ciolos nueste vazauta cu ochi buni: „Agățarea PNL de Prim Ministrul Dacian Cioloș, în condițiile în care:
a. Dl. Dacian Cioloș nu era perceput de membrii și simpatizanții PNL, ca aparținând comunității lor
b. Majoritatea cetățenilor României, inclusiv majoritatea membrilor comunității PNL-iste, era nemulțumită sau în orice caz mai degrabă nemulțumită decât mulțumită de prestația Guvernului Cioloș (subliniez: vorbim de percepții, nu facem judecăți de valoare; eu, personal, am o părere mai degrabă pozitivă decât negativă asupra guvernării Cioloș)
c. Dl. Dacian Cioloș, personal, avea un capital de apreciere mai degrabă modest, nicidecum unul care să-l facă locomotivă pentru PNL (spre exemplu: 41% în municipiul Timișoara, în timp ce în județ...; din nou: vorbim de percepții, nu facem judecăți de valoare)
d. Dl. Dacian Cioloș însuși nu a făcut dovada că ar rezona cu PNL, dimpotrivă, a fost extrem de ezitant în a se lăsa asociat cu PNL, iar când, într-un final, a făcut-o, asta s-a întâmplat neexclusiv, dl. Cioloș punând pe picior de egalitate, în perspectiva sa, PNL-ul și noul, enigmaticul, partid USR, semănând confuzie în rândul membrilor și simpatizanților PNL, respectiv în rândul nehotărâților”


Impunerea de candidati pe listele electorale a unor presoane de la Bucuresti este un alt aspect negativ semnalat: „Forțarea pe listele PNL ale filialelor a unor candidați din afara acestora, chiar din afara partidului, cu crearea inevitabilă de nemulțumiri și demotivări în organizații, cu consecințe nu numai imediate, ci și pe termen lung; replica "unii la muncă, alții la răsplată" a putut fi auzită la aceste alegeri mai mult ca oricând, în (cvasi)toate filialele.”

In continuare este taxata campania electorala in asamblu:
„Nefolosirea în campanie a vectorilor de imagine proprii, cu suport popular verificat -actorii locali de forță ai partidului!-, ci agățarea de personalități din afara partidului, pe de o parte prea puțin cunoscute la scara societății în ansamblu și, în orice caz, fără forță electorală, pe de altă parte, nepercepute de comunitatea partidului -membri și simpatizanți- ca aparținându-i
Neprezentarea în termeni clari, cu cuvinte puține, a programului politic propriu, cu focalizare pe lucruri în care să se regăsească, să-și regăsească interesul, altfel spus cu care să rezoneze, simplii cetățeni ca indivizi, respectiv categorii socio-profesionale semnificative din punct de vedere electoral
Funcționarea PNL cu conduceri bicefale și organisme colective mamut, nefunționale, până mult prea târziu
Folosirea de materiale electorale neadecvate, slabe, pur și simplu și, în consecință, lipsite de eficiență electorală
Promovarea necorespunzătoare pe televiziunile naționale.”

„Este ușor de remarcat că niciunul dintre lucrurile de mai sus nu se regăsește la PSD!”, a incheiat Nicolae Robu analiza.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

 

Evenimente in Craiova

preview

Gaseste-ne pe facebook

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politica»Prima analiza a esecului PNL | Nicolae Robu: “SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME! E SINGURA ȘANSĂ PENTRU PNL!”

Cauta categorie